Beograd je jedna od najprimamljivijih vikend destinacija u Srbiji. Razlog za to je taj što vikend u Beogradu predstavlja mnogo više od par dana na interesantnoj lokaciji. Srpska prestonica slovi za grad koji živi svih 24 časa

Stanovnicima iz unutrašnjosti i strancima, Beograd je jedna od najprimamljivijih vikend destinacija u Srbiji. Razlog za to je taj što vikend u Beogradu predstavlja mnogo više od par dana na interesantnoj lokaciji. Srpska prestonica slovi za grad koji živi svih 24 časa tokom dana i nudi adekvatan saržaj za sve generacije.
Bez obzira na to da li ste dete, tinejdžer, omladinac/omladinka, zrela osoba ili penzioner, za svakoga ima po nešto – od brojnih uređenih parkova raspoređenih praktično kompletnom površinom grada, preko igraonica, splavova, brodova, tržnih centara, centara kulture… Samo pomislite i Beograd nudi baš to što poželite.
Kada je najbolje organizovati vikend u Beogradu? Odgovor je jasan - tokom cele godine. Naime, Beograd je mesto u kome se konstantno nešto događa, od različitih festivala kao što su Beer Fest, Nedelja viteštva i Vitez fest, pozorišnih predstava, uličnih karnevala, koncerata, bioskopskih predstava, plivanja na Adi, šetnji po Avali, Košutnjaku, zemunskom keju… Treba biti dobro obavešteni na vreme saznati kada se održavaju Šoping večeri u beogradskim tržnim centrima, štopredstavlja dobru priliku za uštedu novca priobnavljanju garderobe. Svako godišnje doba ima svojihčari, tako da kada god dođete u Beograd nećete pogrešiti. A da li ćete se ponovo vratiti? To vam garantujemo! Svakoko je jednom kročio u Beograd, vraća mu se iznova, nebrojano puta… Pa makar da popije kafu u Skadarliji i odsluša neku od strogradskih pesama u ovoj boemskoj četvrti vele-grada.
Jasno je da Glavni grad nudi puno toga, ali na priličnim udaljenostima. Logično, svaki posetilac se umori posle celodnevnog pešačenja i obilaska znamenitosti, pa i onih lokacija koje to nisu ali zanimljive i zabavne svaka koje su, tako da poželi da se odmori i pripremi za predstojeću.  U tom slučaju možemo da vam preporučimo City Break Apartmane u Beogradu, koji su raspoređeni i u centru gradai nude puno za relativno malo novca. A neće te biti suviše udalejni od lokacija koje želite da posetite tokom noći – bez obzira da li je to, možda, Opservatorija na Kalemegdanu sa koje će te zaljubljeno da gledate u zvezde, ili će te sa lepšom odnosno boljom polovinom da posetite neki od brojnih noćnih klubova, restorana, splavova… Ili naprosto želite romantičnu šetnju ušćem Save u Dunav.